Spring naar inhoud

Status

Je kunt nu reageren op dit idee.

Voorrang voor de fiets

Door: Steven Jonker
12 april 2024

Fietsen naar zee is nu niet fijn en veilig maar kan dat makkelijk wel worden: ook snorfietsen naar het zuidelijke fietspad

Ik fiets graag met kinderen naar zee, en vele anderen ook. Maar ondertussen razen brom- en snorfietsers steeds voorbij, of komen van de andere richting. Zelfs ook bromfietsen op het noordelijke fietspad, want handhaving heb ik daar nog nooit gezien. Misschien een camera plaatsen met automatische kentekenfoto's? En snorfietsen zouden ook alleen naar het zuidelijke fietspad kunnen. Het zou misschien zelfs goed zijn als het noordelijke fietspad alleen voor langzame fietsers toegestaan is, en het zuidelijke voor gemotoriseerd verkeer en snel fietsverkeer. Dat is de toekomst! Om die toekomst ook nog emissievrij / stikstofvrij te maken zou het ook goed zijn om z.s.m. alleen nog emissievrije brom- en snorfietsen toe te laten. En bijv. vaste vakken voor (elektrische) deelfietsen en scooters bij het strand te maken. Dank voor het overwegen en succes!
P.S. Ik begrijp ook niet, gezien de onveiligheid, waarom de Zeeweg voor auto's en motoren niet allang 50 is, ondanks dat het er nog niet op ingericht is. Voor veiligheid en ook emissies en geluidsoverlast zou het al zoveel schelen.

Login om verder te gaan

Blijf me betrekken en houd me op de hoogte.

Verversen

Cancel